فرزاد فروزانفر در ادامه خاطرنشان کرد: در اين تحقيق بيش از 700 اسکلت انسان در سنين و اندازههاي مختلف از گورستان شهر سوخته مورد بازبيني و بررسي قرار ميگيرند.
به گفته اين باستانشناس انسان شناس: براساس تحقيقات انجام شده نزديک به۴۰ هزار قبر و بيش از چهار ميليارد شي فرهنگي در گورستان 21 هکتاري اين شهر وجود داشته است.
فروزانفر با اشاره به اين که دو نمونه از گورهاي کشف شده در گورستان شهرسوخته سردابهاي و بقيه ساده بوده است اظهار داشت: ساکنان شهر سوخته به علت همراه گذاشتن اشيا، ابزار کار، مواد غذايي و آرايشي در گور مردگانشان به زندگي پس از مرگ اعتقاد داشتهاند.
وي با بيان اين که در گورستان شهر سوخته انواع اسکلتها از يک تا ۱۰۰درصد پوسيدگي يافت شده ادامه داد : به دليل وجود خاک مناسب، اسکلتهاي سالم متعددي نيز در گورستان شهر سوخته پيدا شده است.
به گفته فروزانفر: تحقيقات کارشناسان نشان ميدهد وجود بيماري ستون فقرات و چسبندگي مهرهها بيماري مشترکي بين زنان و مردان اين شهر پنج هزارساله بوده است.
اپن پژوهشگر کتاب انسان شناسي شهر سوخته تصريح کرد: براساس تحقيق روي بقاياي اسکلتها مشخص شده که عمدهترين دلايل مرگ مردمان ايران باستان، در درجه نخست بيماريهاي عفوني از جمله سرطان پوست، سفليس و سل، چسبندگي مهرهها و شکستگي استخوان در اثر کار و حوادث کاري در درجه دوم، جنگ و حوادث طبيعي و غيرطبيعي از عوامل سوم و عوارض و بيماريهاي ژنتيکي از جمله منگوليسم، عقب ماندگي، هيدروسفال و چسبندگي مادرزادي مهرهها بوده است.
سرپرست تيم انسانشناسي بينالمللي شهر سوخته بلند قدترين اسکلت يافت شده از گورستان شهر سوخته را متعلق به مردي با قد يک متر و ۹۰سانتيمتر ذکر کرد.
فروزانفر موقعيت شهر سوخته و به ويژه گورستان اين منطقه را از لحاظ جنس خاک بينظير اعلام کرد و افزود: شهر سوخته در ۵۶ کيلومتري زابل در استان سيستان و بلوچستان و در حاشيه جاده زابل زاهدان واقع شده و پنج هزار سال قدمت دارد.
وي در پايان اضافه کرد: اين شهر در ۳۲۰۰ سال قبل از ميلاد پايهگذاري شده و مردم اين شهر در چهار دوره بين سالهاي 3200 تا 1800 قبل از ميلاد در آن سکونت داشته اند./118
انتهای پیام/